השף החושב |
תכנית העשרה בתחום הבישול. התוכנית מהווה היכרות עם עולם המטבח על כל גווניו. נלמד להכיר את המזון מזווית אחרת. נפגוש כלי מטבח מיוחדים, נבשל מגוון מתכונים, נכין תערובות, נטגן, נאפה וניצור חגיגה של טעמים וניחוחות! במסגרת התכנית המשתתפים ייחשפו לחוויה קולינרית יוצאת דופן. התחומים הנלמדים בתוכנית השף החושב הינם: פיתוח הרגלי עצמאות, הערכה כמותית, חיוניות התזונה הנכונה, ערך תזונתי של מאכלים שונים, תפקידי הויטמינים, תהליכים מדעיים במזון, הכרת אבות המזון, שימוש באמצעי זהירות, חשיבות מוצרי החלב להתפתחות הילד, הגדרת סוגי מזונות (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ועוד). זהו לא סוד, ילדים אוהבים אוכל! אז למה שלא יבינו בדיוק מה הם כל כך אוהבים, כך הם יפיקו הנאה רבה מתהליך ההכנה עוד לפני ההנאה באכילה עצמה. כל אחד ממשתתפי התוכנית יוכל לענוד תג "שף חושב" בסוף השנה, כאשר הוא ידע להכין מספר רב של תבשילים ומנות על פי ידע שירכוש במהלך השנה. כל משתתף יבין את חשיבות המרכיבים של המנות ויכיר גם את עולם הבישול המולקולארי אשר תופס תאוצה בשנים האחרונות ונלמד לשלב אותו בדרך שלנו. במהלך השנה נכין: סלטים שונים, פיצות, עוגות, ספגטי ענק, מאכלי שוקולד ,מאכלי עדות, גלידה בטעמים ועוד... התוכנית מועברת ע"י מדריכים בעלי ניסיון רב בעבודה עם ילדים אשר עברו הסמכה והכשרה מעמיקה בתחום הבישול. התוכנית מועברת תחת הקפדה רבה על אמצעי זהירות בהתאם לתוכנית שנתית שנבנתה ופותחה ע"י חברת אומני החשיבה בע"מ בשיתוף תזונאי קליני בעל ניסיון רב! |
||